OMGEVING

De Noordkop van Texel, “het land achter de Rugediek”, is een veelzijdig gebied, met prachtige natuur en landbouwgebieden, maar ook veel sportieve mogelijkheden, culinair genieten, kunst en geschiedenis.

TX_sfeerbeeld_1.JPG

Strand

Zowel het Noordzee- als waddenzeestrand liggen dicht bij onze camping. Het Noordzee strand (bij Paal 28) ligt op zo’n 4 km en Waddenzeestrand op 1,5 km afstand afstand.

 

Maak een heerlijke strandwandeling of ga lekker lui liggen met bijvoorbeeld een goed boek.

TX_sfeerbeeld_3.png

DE COCKSDORP

 

De Cocksdorp is het jongste en  meest noordelijke dorp van Texel. Culinair genieten kan in de restaurants in het dorp of aan het strand. De Cocksdorp zit midden in de natuur en grenst aan de Waddendijk. De omgeving van De Cocksdorp is rijk aan vogels die te bewonderen zijn langs de diverse wandelroutes.
Supermarkt de Plus ligt op ongeveer 1 km afstand van onze camping in de Cocksdorp. Groot aanbod, met veel lokale producten. Online bestellen kan ook!

TX_sfeerbeeld_2.png

Fietsen

Met 140 kilometer aan fietspaden is Texel hét fietseiland bij uitstek. Heerlijk naar buiten, fietsen door het fraaie boerenland, langs de Waddendijk of richting Noordzeekust, het bos, het strand, de duinen of de bekende natuurgebieden Hors, Slufter of Muy. U hebt het hele eiland binnen handbereik!

Fietsen zijn te huur bij Van Der Linde in De Cocksdorp, 0222316432 of meteen reserveren via  https://shop.tilia.app/4/vanderlinde

Narcis_1.jpg

Andere activiteiten

-  Wandelen in de Slufter of ander duin- bosgebied

-  Beklim de Vuurtoren

-  Naar Vlieland (tickets via www.waddenveer.nl)

-  IJsje eten bij Ijsboerderij Labora

-  Parachute springen of rondvlucht bij Paracentrum Texel

……of lekker niets