Aardappelen

Geplaatst op

Hoogwaardig pootgoed

70.000 aardappelen
De teelt van pootgoed is de belangrijkste activiteit op onze boerderij. Er wordt 40 ha hoogwaardig pootgoed geteeld. In april/mei planten wij de aardappelen. Per hectare planten wij ongeveer 70.000 aardappelen.

Groeiseizoen
In het groeiseizoen is er intensieve controle op de groei van het gewas en worden zieke planten verwijderd. Regelmatig komt ook de keurmeester van de NAK langs om het gewas te beoordelen. Alleen als de aardappelen aan de vastgestelde kwaliteitseisen voldoen, worden ze afgezet als pootgoed.

Rooien
In september worden de aardappelen gerooid. Nadat het produkt droog is worden ze in kisten op een temperatuur van 3 graden bewaard. Bij deze temperatuur komen er geen uitlopers op de aardappelen. Vanaf november tot en met april kunnen de pootaardappelen worden afgeleverd. Hiervoor worden ze in maten gesorteerd en uitgezocht. Afleveren vindt plaats in elke gewenste verpakking.

Internationaal
De pootaardappelen vinden hun bestemming in landen over de hele wereld zoals bijvoorbeeld Spanje, Portugal, Azoren of Sri Lanka. Wij telen verschillende rassen waaronder Agria, Arsenal, Fontane, Ditta, Picasso en Kondor. Agrico is het handelshuis dat voor ons de verkopen verzorgd.